16.3.05

Ακόμα να πιάσουμε πάτο;

Πιστεύω ότι πρέπει να καταλυθεί το ελληνικό κράτος.

Θέλω να καταλυθεί το ελληνικό κράτος.

Τα όρια της υπομονής και της ανοχής μου έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Δεν θα μιλήσω για τη διαφθορά που είναι ασύλληπτη και έχει φτάσει σε κάθε άκρη, από τη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία μέχρι τον μπακάλη της γειτονιάς μου. Δεν θα μιλήσω για τους Νόμους και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, πόσο μάλλον για τους μόνιμους υπαλλήλους που βρίσκονται εκεί μέσα και χρειάζονται κρέμασμα στο Σύνταγμα (ανάποδα, αφού τους έχεις γεμίσει πίσσα και πούπουλα). Δεν θα μιλήσω για τους επαγγελματίες που μεγαλουργούν στο εξωτερικό και εδώ τους πνίγει η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η παράνοια και η αθλιότητα. Δεν θα μιλήσω για τη βαθιά απογοήτευση που με έχει πιάσει για τη χώρα και το λαό μας. Δεν αντέχω ούτε να τα σκέφτομαι πια.

Πόσο μεγαλύτερο πάτο πρέπει να πιάσουμε;
Πόσο πρέπει να καταστραφούμε για να αποφασίσουμε ως Έλληνες να συμμορφωθούμε;
Και άραγε, μπορούμε; Ή τα γονίδια, η φύση μας, ο προβληματικός μας εγκέφαλος δεν θα το επιτρέψει ποτέ;

Ας καταλύσουμε το κράτος. Να υπάρχουν μόνο Έλληνες που θα εργάζονται ανά τον κόσμο και θα μεγαλουργούν. Όπως οι Εβραίοι. Το κράτος τους είναι ένας νάνος. Αυτοί όμως έχουν τεράστια δύναμη. Ας το καταργήσουμε κι εμείς, να μην υπάρχει και να βγούμε μονάδα-μονάδα στην αγορά να επιβιώσουμε. Μόνοι μας, ή σε ομάδες που θα επιλέξουμε.

Γιατί το κράτος δεν μας αξίζει τελικά. Δεν είναι στα γονίδιά μας….

12 Comments:

At 5:02 μ.μ., Blogger xpan said...

Μπορώ να σε κάνω να νοιώσεις ακόμα χειρότερα αν σου πω τα εξής:

1./ Η Αθήνα είναι μια από τις πόλεις με το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη. Κάτι που έχω παρατηρήσει ιδίοις όμμασι...

2./ Τα κονδύλια για την κοινωνία της πληροφορίας (που θα μας γλιτώσουν τουλάχιστον απο την γραφειοκρατία) δεν απορροφώνται και ούτε πρόκειται για το άμεσο μέλλον

3./ Οι άνεργοι αυξήθηκαν και έφθασαν στο 15% περίπου (το διάβασα σήμερα στο blog του Σάκη - MarketingPro)

4./ Πεθαίνουν περισσότεροι απο ότι γεννιούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CIA, έχουμε και λέμε: Birth Rate 9.73 births / 1000 population. Death Rate 10.08 deaths / 1000 population

5./ Τα κονδύλια για την παιδεία μειώνονται δραματικά για χάρη των εξοπλισμών

6./ Πανεπιστημιακές σχολές κλείνουν γιατί δεν μπορούν να συντηρηθούν

7./ Συνορεύουμε με Αλβανούς, Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Τούρκους που είναι πιο πίσω από εμάς...

8./ Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ (σπόνσορας του Ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος) δηλώνει πως στήνονται αγώνες ποδοσφαίρου και φεύγει. Είμαστε η μόνη χώρα με τόσες πολλές αθλητικές εφημερίδες (9, 10, έχω χάσει το μέτρημα) και άδειες κερκίδες (Σημ. Ο ΟΠΑΠ είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Προέδρου παραμένει ακέφαλη)

9./ Τα ολυμπιακά έργα παραμένουν σχεδόν ανεκμετάλλευτα

10./ Έχουμε τα ακριβότερα τηλεπικοινωνιακά Τέλη στην Ευρώπη.

11./ Η ταφή των απορριμάττων δεν γίνεται υγειονομικά...

και ένα σορό άλλα...

Βέβαια για να σου φτιάξω την διάθεση να σου υπενθυμίσω:

1./ Οργανώσαμε άψογους Ολυμπιακούς αγώνες.

2./ Στη Γιουροβίζιον πήγαμε καλά πέρυσι

3./ Πήραμε το Γιουρο

4./ Το Fame Story ανέβηκε στις 3 πρώτες θέσεις τις θεαματικότητας

5./ Οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν στους πλουσιότερους ανρθώπους του πλανήτη και ο στόλος τους αυξάνεται καθημερινά

6./ Σε λίγο θα μπορώ να ψωνίζω και μετά τις 19:00 που γυρνάω σπίτι

7./ Ο Ολυμπιακός επιτέλους τιμωρήθηκε (ελπίζω σύντομα και ο ΠΑΟΚ)

....δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα.. σόρι!

:)

 
At 10:55 π.μ., Blogger occhiata said...

Θα ήθελα να γράψω κάτι πιο αισιόδοξο..(αν και περνάω την ίδια κρίση λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζω με.."γραφειοκρατία")αλλά ο xpan μου έκοψε τα φτερά..
Θα πρέπει προς το παρόν να αρκεστείς σε μια "καλημέρα" από μένα!!

 
At 7:28 μ.μ., Blogger Phantasmak said...

Αν η χώρα μας δεν είχε επιρροές από την αρχαία ιστορία και τη σύγχρονη Ευρώπη (αυτη από την οποία θέλουν να μας προστατέψουν οι απανταχού Ελληναράδες), δε θα ήταν διαφορετική από το Κογκό, την Κολομβία ή την Αλβανία.

Ευτυχώς που κάναμε καλή Ολυμπιάδα και λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα.

 
At 8:38 μ.μ., Blogger xpan said...

Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να στενοχωρήσω κανέναν. Άλλωστε όλα αυτά είναι καλό να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ.

Όπως έλεγε και ένας φίλος μου, η Ελλάδα είναι το μόνο Αφρικανικό κράτος με λευκούς ανθρώπους... :-)

 
At 4:57 μ.μ., Blogger occhiata said...

xpan...αν στεναχωριόμουν με αυτά που έγραψες, που ισχύουν απλά συχνά τα βάζουμε στην άκρη σα να μην υπάρχουν, θα έμενα τώρα αλλού..
Θα την είχα κάνει..
Αλλά αγαπώ Ελλαδίτσα, αντιμετωπίζω με χιούμορ και με χαμόγελο και προσπαθώ με δικούς μου μικρούς τρόπους να την κάνω καλύτερη!!
:)

 
At 9:16 μ.μ., Blogger bizwriter said...

Greece is, I think, beyond help.

 
At 6:18 π.μ., Anonymous Connan said...

Μα τί είναι αυτά που γράφετε; Έχετε ζήσει καθόλου στο εξωτερικό (και όταν λέω ζήσει δεν εννοώ να έχετε πάει διακοπές κανά δυό βδομαδούλες, να ζήσετε εκεί ορισμένα χρονάκια); Η Ελλάδα, με όσα προβλήματα κι αν έχει (και όντως έχει πολλά) είναι για μένα το καλύτερο μέρος που μπορεί να ζήσει κανείς τη ζωή του. Μπορεί τα λεφτά όπως λέτε να είναι πολύ λιγότερα απ' ότι αυτά που προσφέρονται στο εξωτερικό, μπορεί να υπάρχει πολλή διαπλοκή, αλλά κανείς πρέπει να κάνει την επιλογή του: λεφτά, δόξα ή βιοτικό επίπεδο; Και το βιοτικό επίπεδο δεν σημαίνει να έχει κανείς πλούσια ζωή, χρήματα, πισίνα και 10 αμάξια. Σημαίνει να έχει χρόνο για τον εαυτό του, να μην δουλεύει ασταμάτητα γιατί φοβάται μήπως τον απολύσουν, να έχει διακοπές, να έχει φίλους και παρέες, να έχει άτομα που πραγματικά να νοιάζονται για αυτόν. Εγώ έχω ζήσει στο εξωτερικό και μπορώ και βλέπω την τεράστια διαφορά. Ναι, οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν πολύ μεγάλη φήμη, έχουν πολύ κύρρος και πολύ χρήμα, αλλά δεν έχουν καθόλου ζωή. Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν ελεύθερο χρόνο, ζούν υπό πολύ πιο ανελεύθερο καθεστώς απ' ότι το δικό μας στην Ελλάδα και πρέπει διαρκώς να αποδεικνύουν πόσο καλοί επαγγελματίες είναι για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Βλέπεις άτομα 30 χρόνων και είναι τόσο ταλαιπωρημένοι που μοιάζουν για 50άρηδες. Περιτό να πώ ότι είναι οι πρώτοι που αν τους ρωτήσεις που θα πάνε για τις λιγοστές διακοπές τους θα απαντήσουν "φυσικά στην Ελλάδα".
Αφήστε τις πεσιμιστικές και ακραίες απόψεις. Δείτε τα πράγματα με ρεαλισμό. Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά έχουμε πολύ παραπάνω πλεονεκτήματα. Το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα (σχολείο και προπτυχιακό - Πανεπιστήμιο) είναι πολύ ανώτερο από ότι στο εξωτερικό. Το μεταπτυχιακό είναι άλλη ιστορία, θα βελτιωθεί πιστεύω εν καιρώ. Η παιδεία μας είναι δωρεάν (αφήστε τις ιστορίες με τα φροντιστήρια κλπ - στο εξωτερικό πληρώνεις δίδακτρα για τις σπουδές σου) και η εισαγωγή στα πανεπιστήμια γίνεται αξιοκρατικά (όχι όπως σε άλλα μέρη που στο πανεπιστήμιο μπαίνει αφενός μεν ο έξυπνος και ικανός, αφετέρου δε οι γόνοι πλούσιων οικογενειών που αντέχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα). Τέτοιες ανισότητες δεν έχει τουλάχιστον η Ελληνική παιδεία.
Να είστε αισιόδοξοι άνθρωποι. Αν όντως το εξωτερικό είναι τόσο καλό όσο πιστεύετε γιατί δεν ζείτε εκεί; Εγώ πάντως περιμένω πως και πως να τελειώσω τις σπουδές μου για να γυρίσω Ελλάδα. Η απαισιοδοξία μόνο κακό μπορεί να κάνει μια και ο απαισιόδοξος στερείται όρεξης και διάθεσης για να βελτιώσει τα πράγματα. Δείτε τα θετικά στην Ελλάδα. Γιατί όλοι αυτοί που φύγαν στο εξωτερικό και αποφάσισαν να μείνουν εκεί μεγαλούργησαν; Γιατί τα φοιτητικά μας χρόνια τα θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία;

 
At 2:37 μ.μ., Blogger xpan said...

όχι φίλε μου δεν είναι έτσι όπως τα λες. Έχω ζήσει στο εξωτερικό και αν μου δίνονταν η ευκαιρία θα ξαναπήγαινα. Μπορεί τα πράγματα να είναι πιο σκληρά εκεί άλλα τουλάχιστον δουλεύουν έτσι και δεν σε κοροϊδεύει κανείς. Ξέρεις ότι αν δουλεύεις θα ανταμειφθείς αργά ή γρήγορα.

Στην Ελλάδα ως μικρή χώρα μας ταλαιπωρούν τα μικροσυμφέροντα δημιουργώντας ένα φασιστοκρατικό καθεστώς όπου επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν γνωστούς ή λεφτά ή δεν τους νοιάζει τίποτα.

Ναι έχουμε φυσικές καλλονές, άλλα από υπηρεσίες μηδέν. Τι να το κάνω; 3ήμερο σε Σαλέ στις Άλπεις -οδικώς- έρχεται πιο φθηνά από το αντίστοιχο στην Αράχοβα σε δωμάτιο.

Η διαφθορά η αδικία και αναξιοκρατία έχουν διεισδύσει παντού και μόνο απογοήτευση προκαλούν σε όποιον ασχολείται.

Δεν είναι κακό να εντοπίζουμε τα προβλήματα και να προσπαθούμε να τα λύσουμε. Κακό είναι να εθελοτυφλούμε μαστουρωμένοι από την αόρατη "αρχαία κληρονομιά" μας.

 
At 2:43 μ.μ., Blogger xpan said...

φίλε Connan, αν θες να μάθεις περισσότερα για τις σκέψεις μου σχετικά με το θέμα, δες εδω

 
At 11:54 μ.μ., Anonymous Greek Psycho said...

To diadiktio dinei tin efkairia se atoma apo olo ton kosmo na erhontai se epafi metaxi tous na antallasoun apopseis, empeiries. Na gnwrizontai pragma poly simantiko se antithesi me mia genikoteri kahipopsia stis anthrwpines sheseis stis meres mas. Idiaitera ta blogs einai apo tous kaliterous tropous gia na ginoun gnwstes apopseis pio ennalaktikes kai me pio elefthero tropo. Pragmatika pistevw oti oi apopseis kai oi istories sta blogs dinoun allo noima stin epikoinwnia me tous allous. Oi liseis pou sou dinontai mesw blogs apo tous allous users, oi asteies istories, oi idees einai ola afta pou kanoun ta blogs katapliktika. An mporeis kane check sto diko mou blog (http://www.greekpsycho.com) kai link me to yours if you like. Thnx

 
At 4:23 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

NSU - 4efer, 5210 - rulez

 
At 1:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με λένε Ευγενία Κουπετόρη του Νεκτάριου.Είμαι 25 ετών.Μένω στην οδό Σαλαμινομάχων 20-22,στην Σαλαμίνα.Όποιος θέλει να γαμήσει πολύ και φθηνά , ας στείλει mail ή ας περάσει από το σπίτι μου.Κάνω και πρωκτικό και πίπες. ekoupetori@yahoo.com

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home